marți, 15 februarie 2011

Popularizarea site-ului prin linkuri

Mărirea valorii PageRank nu este singurul scop al popularizării prin linkuri. Ba mai mult! Să nu uităm că scopul principal este obţinerea locurilor distincte în clasamente, pentru că asta ne aduce cei mai mulţi vizitatori, nu valoarea PageRank. (Bineînţeles că de obicei PageRank-ul bun înseamnă şi clasament bun, cele două sunt în concordanţă într-o anumită măsură.)

În cazul unui site nou, sau în cazul site-urilor mai puţin puternice, popularizarea prin linkuri trebuie începută cu înregistrările în colecţiile de linkuri(director web). Trebuie încercată înregistrarea în toate colecţiile de linkuri existente, în cât mai multe categorii relevante. În cazul paginilor scrise în limba română trebuie să ne bazăm în primul rând pe colecţiile româneşti, iar în cazul paginilor multilingve contăm pe colecţiile existente în limbile respective. (În cazul paginilor scrise în limba engleză găsim numeroase colecţii, în cazul celorlalte limbi trebuie să căutăm puţin.)

De aceea este important să începem cu colecţiile de linkuri, pentru că în urma înregistrărilor făcute în aceste colecţii pagina noastră devine mai puternică (PageRank) şi din această cauză va fi mai uşoară construirea parteneriatelor. Valoare PageRank Google, tot timpul se schimbă, dar valoare din Toolbar se actualizează numai după câteva luni. Popularizarea prin linkuri este un proces lung. După înregistrările în colecţii trebuie aşteptat să treacă câteva luni până când se actualizează valoarea din Toolbar, numai după aceasta putem să începem dezvoltarea parteneriatelor prin schimburi de linkuri, pentru că proprietarii paginilor preferă să colaboreze cu pagini puternice.

În cursul dezvoltării parteneriatelor este recomandat schimbul de linkuri cu pagini relevante. Bineînţeles că acestea sunt puţine, dar să avem în vedere şi calitatea lor. Acum nu la frumuseţea lor mă refer. Este important, ca partenerii noştri să nu fie penalizaţi. Un backlink necorespunzător poate să distrugă tot efortul nostru depus până acum. Situaţia este şi mai gravă, dacă noi ne referim la o pagină penalizată!

În cursul popularuzării prin linkuri contează atât calitatea cât şi cantitatea. Din punctul de vedere al valorii PageRank numai numărul şi valoarea referinţelor contează, dar la poziţionarea în clasamente este foarte importantă calitatea textelor backlinkurilor. Ar fi bine ca majoritatea cuvintelor cheie importante ale noastre să figureze în textul backlinkurilor.

Popularizarea prin linkuri aşa merită începută, dar bineînţeles că se mai poate insista asupra temei, dar cine încă nu s-a ocupat de backlinkuri, va avea muncă destulă şi aşa în următoarele săptămâni, luni.

La un moment dat vom ajunge la un punct când deja ne-am înregistrat în toate colecţiile, am înfiinţat şi am dezvoltat parteneriatele şi nu mai avem nici o idee cum să ne dezvoltăm mai departe. În acest caz există un truc, cu ajutorul căruia putem să ne dezvoltăm mai departe. Despre aceasta va fi vorba în următorul articol.

articol preluat de la seowebtools.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu